Zoeken naar balans en evenwicht

  • Wytske Averink / Beeldende Kunst

Wytske Averink (Fine Art) maakte haar eindexamenwerk vanuit een fascinatie voor mode, dans en de anatomie van het menselijk lichaam. “Door het bedekken en veranderen van het lichaam kom ik tot een sculpturale vorm, waarbij de betekenis ook steeds aan verandering onderhevig is. Als het menselijk lichaam wordt ingepakt met grote polyether schuimvormen ontstaat een bewegend sculptuur, waarbij het zoeken naar balans en evenwicht centraal staat. De danser levert een grote inspanning om een minimale beweging zichtbaar te maken en neemt daarbij onnatuur- lijke houdingen aan. Dit zoeken is op film vastgelegd.”

 

“Na het afstuderen liep het hard; ik ben gevraagd voor diverse exposities en verkoop nu een werk. Daarnaast ben ik bezig met het verder uitdiepen van mijn fascinaties, waaronder een dieper materiaalonderzoek en hoe dit te verwerken in nieuw werk. In mijn vrije tijd begin ik binnen- kort als docent bij museum CODA Apeldoorn. Per 1 januari 2013 begint het nieuwe jaar voor mij met een werkperiode van zes maanden in het Duitse plaatsje Ringenberg. Door Schloss Ringenberg ben ik uitgenodigd om hier zes maanden te wonen en werken om zo mijn beeldende werk door te ontwikkelen. Deze periode wordt afgesloten met een expositie in het kasteel Ringenberg. ’’

 

www.wytskeaverink.com

Beeldende kunst