Vertaling voor devotie

  • Sanne Langenhof / Interieurvormgever / Architectuur en interieur

‘Ontwerp een conceptstore voor een mode-ontwerper’. Dat was de opdracht die de eindexamenkandidaten van de Associate degree Interieurvormgever (een tweejarige studie na het mbo) kregen. De studenten werden gekoppeld aan een student fashion design. Sanne Langenhof ging aan de slag met Jef Montes, die voor zijn collectie inspiratie haalde uit jeugdherinneringen aan de kathedraal van Tarragona, Spanje. Sanne: “Mijn doel voor de collection store van Jeff is het versterken van de strenge en bezeten beleving. Daarvoor heb ik onderzoek gedaan naar de Santa Maria Kathedraal in Tarragona. De bouwstijl van de kathedraal is deels gotisch. In deze periode wilde men een brug slaan tussen het goddelijke en het menselijke. Het symbool voor deze brug is het mandorla-teken. Door dit symbool achter elkaar te herhalen, ontstaat een tunnelvisie. Dit is mijn ruimtelijke vertaling voor devotie.

 

Sanne ontving voor haar eindexamenwerk de Academie- prijs, die jaarlijkse wordt uitgereikt aan een eindexamen- student van de academie in Zwolle. Uit het juryrapport:
“De toeschouwer wordt meegesleept in een spannende, poëtische en bijna spirituele sfeer. Het concept is tot in het kleinste detail doordacht. Een genot om naar te kijken.”

 

www.sannelangenhof.wordpress.com