Verlies van het kinderhart

  • Daisy Minten / Docentopleiding / Beeldende Kunst en Vormgeving

Daisy Minten (Docent Beeldende Kunst en Vormgeving) maakte video-installatie WEES. “Soms wens ik dat ik terug kon naar mijn kindertijd. Daar, waar ik een zo goed als zorgeloos bestaan had. Terug naar de tijd toen ik een leeftijd had, waar alleen mijn regels bestonden. Waar ik op één vraag steeds weer een ander antwoord gaf, omdat de waarheid in het moment zat. De waarheid zat in mijzelf, omdat het mijn wereld was, met mijn regels. WEES belicht de kant van de bedrieglijke volwassenen en daarin het verlies van het kinderhart. De kinderlijke onschuld in een volwassen persoon, wordt vaak bestempeld als naïef en onnozel en waar kinderen nog in alle onschuld mogen bestaan, worden zij nog niet beschouwd als mens. Het zijn wezens, die mens kunnen worden. Terwijl mijns inziens juist die wezens de meeste inhoud met zich meedragen.”

 

“Als docent beeldende vorming is er op het moment niet veel werk te vinden. Gelukkig bedekt educatie een groter gebied dan alleen scholen. Als zelfstandige heb ik met Bauke Liebrand de stichting Artiestiekem opgericht. Het is een stichting waarin wij kunsteducatieve projecten ont- wikkelen voor musea, festivals of andere instellingen. De naam zegt het al, stiekem leren. Waar spelen centraal staat en als basis fungeert voor de participatie in onze kunsteducatieve projecten. Ideaal gezien zou ik graag in het mbo of hbo willen werken, waar ik de functie van 4D docent vervul. Fotografie en film zijn disciplines waar mijn passie ligt en die passie wil ik graag overbrengen op mijn studenten. Tot die tijd, probeer ik in kennis en ervaring te groeien, door bezig te blijven met het ontwikkelen van educatieve projecten voor zowel binnen als buiten school.”

 

Meer eindexamenwerk van de studenten Docent Beeldende Kunst en Vormgeving is te vinden in de digitale eindexamencatalogus Art & Design

 

 

 

Docentopleidingen