Opstaan, eten, werken

  • Hilde Timmer / Beeldende Kunst

Hilde Timmer: “Ik werk vanuit mijn interesse voor het onbegrijpelijke, het niet-tastbare van het bestaan. Dit doe
ik door me te richten op wat wél tastbaar is: dagelijkse handelingen en alledaagse ritmes. De schijnbare ongecompliceerdheid hiervan fascineert me. Ik werk vooral met film, omdat ik hiermee mijn waarnemingen heel direct kan registreren. Het biedt me de mogelijkheid om de kijker de wereld door mijn ogen te laten zien.

 

‘Joost’ toont het vaste ochtendritme van een zestienjarige boerenzoon: opstaan, eten, werken. Ik verfilmde dit van- wege zijn oprechte toewijding om het elke dag opnieuw te doen. ‘Drie dagen Dora’ is een portret van mijn twintig- jarige zusje. Ik filmde haar om vat te krijgen op haar manier van leven, haar keuzes. Dit niet met behulp van vragen of confrontaties, maar enkel door te observeren en te registreren. Het komende jaar ga ik eerst op eigen houtje aan het werk, om verder te onderzoeken welke kant ik op wil binnen film. In 2013 hoop ik te kunnen beginnen aan een masteropleiding.”

Beeldende kunst