Leren van leerlingen

  • Kim den Dulk / video / docentopleiding / beeldende kunst en vormgeving

“In al mijn werk verwerk ik veel details. Ik hou van details en het terugkeren van patronen. Ik werk niet vanuit een voorbedacht idee, maar het ontstaat langzaam.” Kim den Dulk (Docent Beeldende Kunst en Vormgeving) werkt met verschillende materialen. “Tijdens mijn stages heb ik ervaring opgedaan als docent in kunstvakken zoals tekenen en analoge animatie. Ik vind het leuk om de ervaring, die ik heb opgedaan in mijn beeldend proces, door te geven aan de leerlingen. In het onderwijs vind er een wisselwerking plaats tussen docent en leerling. De leerlingen leren niet alleen van mij, maar ik leer ook van hen.

 

Mijn visie als docent is om elke leerling een kans te geven om de techniek en het materiaal te vinden wat bij hem of haar past. Dit doen ze door middel van experimenteren en onderzoeken van verschillende technieken en materialen. Als docent wil ik de leerlingen een veilige omgeving bieden waarin zij zichzelf verder kunnen ontwikkelen. Maar dat betekent niet dat je als docent je beeldend werk naast je neer moet leggen en ermee moet stoppen. Door bijvoorbeeld te schilderen, blijf je jezelf ook ontwikkelen en ontdekken wat je over kunt brengen op leerlingen. Ik hoop het straks in het werkveld zo aan te kunnen pakken.”

 

Meer eindexamenwerk van de studenten Docent Beeldende Kunst en Vormgeving is te vinden in de digitale eindexamencatalogus Art & Design.

Docentopleidingen