De (bij)werking van ADHD-
medicatie

  • Henrieke Wielink / graphic design

Henrieke Wielink wijde haar eindexamenwerk aan de bijwerkingen van ADHD-medicatie: “Tijdens mijn onderzoek stuitte ik op een aantal feiten over deze medicatie. Deze informatie vormde het uitgangspunt van mijn expositie. Tot op heden is het werkings- mechanisme van ADHD-medicatie niet bekend; ook zijn er geen langetermijnonderzoeken bekend. Dit terwijl het medicatiegebruik voor ADHD jaarlijks explosief stijgt. In 2011 zijn er in Nederland zo’n 1,1 miljoen pakjes over de toonbank gegaan!

Ritalin, Concerta, Strattera, wie kent deze ADHD-
middelen niet?!

Ook vond ik  rapporten met dodelijke gevallen als gevolg van het gebruik van diverse ADHD-medicatie. Deze heb ik vertaald naar een wand vol met doosjes. Vijf verlichte doosjes staan centraal. Die doosjes staan voor vijf kinderen die aan de medicatie zijn overleden. Door middel van dit project wil ik de onbekende kant van ADHD-medicatie tonen, zodat onwetende ouders weten wat voor medicijn hun kind krijgt.”

 

www.henriekewielink.nl